Meteoroloji uyardı: Sağanak ve kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün Marmara bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısında bulunulurken, İstanbul'daki kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 16.01.2021, 16:01 17.01.2021, 13:43
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün Amasya, Konya, Van, Hakkari ve Iğdır haricinde ülke genelinde yağışın beklendiği ifade edildi.

Yağışların Güney Ege’nin kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları, Sinop ve Güneydoğu Anadolu çevrelerinde sağanak ve yağmur şeklinde, Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer alanlarda ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde olmasının ön görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yoğun kar uyarısı

Antalya’nın doğu ilçelerinde, Adana ve Mersin kıyılarında yağışların sağanak ve kuvvetli yağmur, Balıkesir, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Düzce ve Sakarya’da ise yer yer yoğun kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi.

Doğu ve iç kesimlerde ise don ve buzlanma olabileceği tahmin ediliyor.

Gerçekleşebilecek olumsuzluklar ve su baskını gibi durumlara karşıysa tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor.

Yorumlar (0)