Meteoroloji uyardı: O illerde sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ağustos 2022 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, gün içinde sağanak yağış beklenen iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 26.08.2022, 08:47
Meteoroloji uyardı: O illerde sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz’in batı kesimleri, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Karadeniz’in kıyı şeridi ve Orta Karadeniz’in kıyı illerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili alacak. 

İstanbul’da da sağanak yağış bekleniyor

Yağışların özellikle Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Bursa, Balıkesir, Edirne, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Uşak, Eskişehir, Burdur ve Isparta’da etkili olması bekleniyor. Yağışlar öncesi bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu kentlerde yaşayan vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaya davet etti. 

Rüzgar, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde dönem dönem kuvvetli esecek

Öte yandan İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgesindeki hava sıcakları mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerdeki hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde olacak. Rüzgârın Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde dönem dönem kuvvetli esmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)