Meteoroloji uyardı: O bölgelerde sağanak bekleniyor

Meteoroloji, yurdun batı kesimlerinde etkili olacak sağanak yağışlara yönelik uyarıda bulundu. Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde kalacağının tahmin edildiği kaydedildi. İşte yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminler...

YAŞAM 21.01.2023, 09:18 22.01.2023, 13:00 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: O bölgelerde sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ocak Cumartesi gününe dair hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre bugün ülkenin büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu olacak. Yurdun iç bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Aktarılan bilgilere göre sabah saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir'in kuzeyi ve Muğla'da etkili olacak aralıklı sağanak yağışlar, öğle saatlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetlenecek. Öğle saatleri itibarıyla Ege kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Muğla ve Antalya'da sağanak yağışlar etkisini gösterecek.

Balıkesir'in batısında kuvvetli sağanak bekleniyor

Balıkesir'in batı ilçelerinde sağanak yağışların zaman zaman şiddetini artıracağı tahmin ediliyor. Bu bölgede yaşayan kişilerin su baskını ve trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği uyarısı yapıldı. Yağışların akşam saatlerinde zayıflayacağı kaydedildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde kalacağı düşünülüyor. Orta ve Batı Karadeniz'de hava sıcaklığı 21 dereceye kadar çıkacak. Rüzgar gün boyunca genellikle güney yönlerden orta kuvvette esecek. Orta Karadeniz'in iç bölgeleri ve Marmara'nın güneyinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olacak. 

Yorumlar (0)