Meteoroloji uyardı: O bölgelerde kuvvetli sağanak var!

Meteoroloji'den elde edilen verilere göre bugün yurdun büyük kesiminde hava serin ve yağışlı olacak. 14 il için sarı, 4 il için ise turuncu kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, yurdun bazı kesimlerinde hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin 4-8 derece altına ineceğini bildirdi. İşte 22 Eylül Perşembe günü yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 22.09.2022, 09:25 23.09.2022, 08:53 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: O bölgelerde kuvvetli sağanak var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (22 Eylül Perşembe) beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Yurdun büyük bölümünde günün serin ve yağışlı geçeceği kaydedildi. Sabah saatlerinde Karadeniz, Marmara'nın doğusu ile güneyi, İç Anadolu'nun kuzeyi ile iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve kuzey kesimleri hariç Doğu Anadolu'da sağanak yağışlar görülecek.

Bu bölgelerde kuvvetli gök gürültülü yağış bekleniyor!

Öğle saatlerinde sonra sağanak yağışların; İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun geneli, Tekirdağ ve Kırklareli civarına yayılacağı tahmin ediliyor. Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya'da yağış beklenmiyor. Sabah saatlerinde Trabzon'un batısı, Giresun, Ordu, Sakarya, Düzce ve Zonguldak'ta etkili olacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar; Ordu, Tokat, Sivas, Niğde ve Kayseri'de de öğle saatlerinden sonra etkisini gösterecek. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Rüzgar, Adana ve Hakkari'de güneyli yönlerden (30-50 km/saat); Marmara ve İzmir'de ise kuzeyli yönlerden esecek. Yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Yurdun iç, kuzey ve batı bölgelerinde ise hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 4-8 derece altına inecek. Hava sıcaklıklarının yarın da düşmeye devam edeceği kaydedildi.

14 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji bugün 14 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarı, "potansiyel tehlike durumu" anlamına geliyor. Turuncu kodlu uyarı ise hava durumunun "tehlikeli olduğuna işaret ediyor. Edinilen bilgilere göre İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 16 derece civarına inecek. Kent genelinde yarın da havanın serin geçmesi bekleniyor. İç Anadolu geneline ise ayaz uyarısında bulunuldu. 

Yorumlar (0)