Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli yağış ve rüzgar etkisini gösterecek. Bazı bölgelerde yağışlar kara dönecek. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 20.03.2023, 08:07 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Mart Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Sakarya civarı, İç Anadolu'nun doğu ve güney bölgeleri ile Doğu Akdeniz'de sağanak yağış bekleniyor. 

Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yer yer kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor. 

Samsun, Ordu ve Giresun'da kuvvetli yağış

Samsun'un doğu ilçelerinin yanı sıra Giresun ve Ordu'da yağışların ver yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlardan dolayı bu bölgelerde su baskını, sel, dolu yağışı ve yıldırım gibi durumların yaşanabileceği kaydedildi. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanabileceği belirtildi.

Batı ve iç kesimlerde sıcaklık artıyor, yurdun kuzeydoğusunda düşüyor

Peki hava sıcaklıkları nasıl olacak? Yurdun batı ve iç bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2-4 derece yükseleceği öngörülüyor. Tahminlere göre yurdun kuzeydoğusunda hava sıcaklığı 3-5 derece düşecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak. 

Batı ve Orta Akdeniz'in iç bölgelerinde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) bazı olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Yorumlar (0)