Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yeni haftanın hava durumu tahmin raporu açıklandı. MGM ülke genelinde 28 şehir için 5 gün boyunca yağışların yer yer çok kuvvetli seyredebileceğine ilişkin uyarıda bulundu.

YAŞAM 14.06.2021, 08:56 15.06.2021, 09:51
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Ege, Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’in kimi kesimlerinde bugün gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışın beklendiği kaydedildi.

MGM, ülkenin iç, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu olacağını ifade etti.

Yağışlar yer yer şiddetlenecek

Ege, Marmara, Karaman hariç İç Anadolu, Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışın öngörüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Yağışların, İç Ege, Marmara’nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısıyla Çorum çevrelerinde kuvvetli, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise bölge bölge kuvvetli olacağı ifade ediliyor.

Kuvvetli rüzgar var

Rüzgarın ise İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyiyle güney ve güneybatıdan yer yer kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce hafta süresince yağışların doğudan başlayarak batıya dek gün be gün azalacağı ifade edildi.

MGM tarafından paylaşılan yeni haftanın hava durumu raporu ise şöyle:

Yorumlar (0)