Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr ve fırtınaya dikkat!

Yurdun bazı bölgelerinde yarın (cumartesi) kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın etkili olacağını duyuran Meteoroloji, çatı uçması ve direk devrilmesi gibi tehlikelere karşı vatandaşları uyardı.

YAŞAM 01.07.2022, 19:31 04.07.2022, 09:45 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr ve fırtınaya dikkat!

Haftanın son iş günü de geride kaldı. Önceki hafta Batı Karadeniz'de yaşanan sel felâketleri, yetkilileri alarma geçirmişti. Başkent Ankara'da etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle de birçok apartmanı su bastı, bazı bölgelerde trafik durdu. Su baskını nedeniyle yaşadığı evde mahsur kalan Busenur Doğanay (21), dün yaşamını yitirmişti.

Son haftalarda yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle alarm durumuna geçen vatandaşlar, hafta sonu hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. 

Kuvvetli rüzgârlar hangi bölgelerde etkili olacak?

Meteoroloji'den gelen açıklamaya göre hafta sonu yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış görülecek olsa da sel riski oldukça düşük. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış geçişlerinin meydana geleceğini bildiren Meteoroloji, bazı bölgelerde yarın sabah saatlerinde kuvvetli rüzgârların etkili olacağının beklendiğini duyurdu.

Yapılan uyarılara göre Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in doğu bölgelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgârlar görülecek. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, akşam saatlerinde Marmara'nın güneyi ile Ege'nin kıyı bölgelerinde de etkili olması bekleniyor. Rüzgârların zaman zaman kısa süreli fırtınaya dönebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)