Meteoroloji uyardı: İki bölgede fırtına ve şiddetli rüzgar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde yaşanacağı tahmin edilirken, 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 19.01.2023, 09:23
Meteoroloji uyardı: İki bölgede fırtına ve şiddetli rüzgar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurdun batı bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Antalya ile Ege’nin batı kıyıları sağanak yağışlı ve yağmurlu, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinden itibaren doğu ve iç bölgelerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Ulaşıma fırtına engeli

Dünden itibaren Marmara Bölgesinde etkisini hissettirmeye devam eden lodos sebebiyle bazı seferlerin durdurulduğu açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, BUDO, İDO ve Şehir Hatlarında bugün düzenlenecek bazı seferlerin geçici şekilde iptal edildiğini aktardı.

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde

Kuvvetli rüzgarın, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneybatı ve güney taraflardan yer yer fırtına ve kuvvetli biçimde eseceği tahmin ediliyor. Doğal gaz ve soba kaynaklı baca zehirlenmeleri, çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik yaşanmayacağı, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde görülmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın, çoğunlukla güneyli, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de kuzeydoğu ve kuzey taraflardan ara sıra orta kuvvette ve hafif, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneybatı ve güney taraflarından yer yer fırtına ve kuvvetli bicinde esmesi bekleniyor.

İki bölgede kuvvetli rüzgar

Rüzgarın, Trakya (Kırklareli, Tekirdağ, Edirne) ve Kıyı Ege (Muğla, Aydın, Manisa, İzmir, Çanakkale) ile Bursa ve Balıkesir kesimlerinin perşembe ve cuma günleri güney taraflardan kuvvetli, yer yer fırtına biçiminde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Düzce, Yalova, Uşak, Sakarya, Muğla, Manisa, Kütahya, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Bolu, Bilecik ve Aydın için sarı kodlu uyarıda bulunulurken Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir adına turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)