Meteoroloji uyardı: Hafta sonu böyle geçecek!

Hafta sonu boyunca yurt genelinde etkili olması beklenen hava şartları ile ilgili tahminlerini paylaşan Meteoroloji, hem yağış hem de yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Bazı illere sarı uyarı verildi, ani su baskını riskine işaret edildi.

YAŞAM 05.08.2022, 19:53 06.08.2022, 01:55 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu böyle geçecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu yurt genelinde hava durumunu nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Edinilen bilgilere göre yarın (cumartesi) Ege'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların akşam saatlerinde de devam edeceğini bildiren Meteoroloji, Uşak ve Kütahya'nın yanı sıra Manisa'nın doğusunda kuvvetli yağışların görüleceğini duyurdu.

Bu illere sarı uyarı verildi

Cumartesi günü için 6 ile sarı uyarı veren Meteoroloji, kuvvetli yağışlardan dolayı su baskınları ile ani sellerin yaşanabileceğini aktardı. Sarı uyarı verilen iller; Ankara Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa oldu. Bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunan Meteoroloji, dolu yağışı ve yıldırım gibi doğa hadiselerine karşı dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

Ani dolu yağışları görülebilir

Meteoroloji, sarı uyarı verilen illerin dışında Karadeniz'in kıyı bölgelerinde de sağanak yağışların etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Yağışların pazar günü Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Hatay çevrelerinde devam edeceği kaydedildi. Meydana gelebilecek ani dolu yağışlarına karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.

Güneydoğu Anadolu kavrulacak

Güneydoğu Anadolu'da hafta sonu boyunca sıcaklıkların yüksek kalacağı ifade edildi. Diyarbakır ile Batman'da termometrelerin yarın 44 dereceyi gösteceği kaydedildi. Bölgede yaşayan vatandaşların saat 11.00 ile 16.00 arasında zorunda kalmadıkça evden çıkmaması gerektiğini bildiren uzmanlar, sıcak çarpması riskine karşı uyardı. 

Yorumlar (0)