Meteoroloji uyardı: Fırtına ve sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre bugün hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

YAŞAM 06.05.2020, 08:59
Meteoroloji uyardı: Fırtına ve sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye'nin doğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu,  Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kayseri, Sivas ve Niğde çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara, Düzce, Bartın, Zonguldak ve İzmir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği öngörülüyor. 

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yaşanmaması, mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış için uyarı!

Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor.

Fırtına için uyarı!

Rüzgârın ise genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerine kadar Marmara bölgesinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinde Marmara'nın kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa.) eseceği tahmin ediliyor. 

İSTANBUL, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR, 26°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA, 20°C

Parçalı bulutlu

Yorumlar (0)