Meteoroloji uyardı! Bu illerde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinde, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 2-5 derece üstünde seyretmesi beklenirken, İstanbul'da ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 10.09.2021, 10:09 12.09.2021, 09:22
Meteoroloji uyardı! Bu illerde sağanak yağış bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelerde, ülkenin iç, batı ve kuzey kesimlerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Kuzey ve İç Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Osmaniye, Artvin çevreleri ile Mersin ve Adana’nın kuzey, Hatay'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri ile Konya'nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bursa, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile Bilecik'in kuzey ve batı, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Birçok ilde sağanak yağış 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerinde, hava sıcaklığının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinde, güneydoğuda mevsim normallerinin 2-5 derece üstünde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bazı kentlerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22 derece

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinin ardından yerel olmak üzere batı ve kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28 derece

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26 derece

Antalya: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece

Adana: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 33 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, 25 derece

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 30 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, 25 derece

Diyarbakır: Açık ve az bulutlu, 37 derece

Yorumlar (0)