Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde yağışlar kuvvetli olacak

Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre bugün (25 Mart Cumartesi) yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Güneydoğu Anadolu'ya toz taşınımı uyarısında bulunan Meteoroloji, bölgelere göre hava sıcaklığında yaşanması beklenen değişimleri de duyurdu.

YAŞAM 25.03.2023, 08:11 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde yağışlar kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Mart Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Edirne, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat ve Ordu illeri ile Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlara dikkat

Muş, Bingöl, Güneydoğu Anadolu  ve Doğu Anadolu’nun batısında yağışlar yer yer çok kuvvetli olacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olması gerekiyor. Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağış etkili olacak.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

İç Anadolu ile Marmara'da yer yer etkisini gösterecek sis ve pus olayından dolayı görüş mesafesi düşecek. Hava sıcaklığı yurdun doğusunda düşecek, kuzeyinde biraz artacak. Diğer bölgelerde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak. 

Güneydoğu Anadolu'ya toz taşınımı uyarısı 

Güneydoğu Anadolu'ya toz taşınımı uyarısı yapıldı. Toz taşınımından dolayı hava kalitesinin düşeceği belirtildi. Çamur yağışlarının görülebileceği, trafikte aksamaların yaşanabileceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)