Meteoroloji uyardı: Birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Ekim 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, gün içinde sağanak yağış beklenen iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 15.10.2022, 09:10 16.10.2022, 08:38
Meteoroloji uyardı: Birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, Sivas, Kayseri, Ankara, Yozgat, Kastamonu, Eskişehir, Gaziantep, Sinop, Adıyaman, Kilis, Konya ve Diyarbakır’da yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Bugün öğleden sonra İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Muğla, Antalya, Balıkesir, Erzincan, Sivas, Erzurum, Tunceli, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt çevrelerinde de sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 

Meteoroloji birçok il için uyarı mesajı yayımladı

Sağanak yağışlar öncesi bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Muğla kıyıları, Çanakkale’nin doğusu, Tekirdağ, Antalya, Balıkesir’in kuzeyi, Erzincan, Sivas, Erzurum, Tunceli, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden paylaşılan bir diğer uyarı mesajında bugün Batı Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda rüzgarın kuvvetli eseceği duyuruldu. 

Yorumlar (0)