Meteoroloji uyardı: 7 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin verilerini paylaşmaya devam ediyor. Bu noktada, sıcaklıkların yurdun doğu ve güneyinde mevsim normallerinin üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde görüleceği belirtilirken, 7 kent adına sarı kodlu uyarı verildi.

YAŞAM 11.05.2023, 08:31
Meteoroloji uyardı: 7 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu ve güneyi, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Ege ile Osmaniye ve Kahramanmaraş tarafları, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve batısı, Orta Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in kuzeydoğusunun gök gürültülü sağanak ve yerel sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Isparta, Burdur, Eskişehir, Denizli, Uşak, Afyon ve Kütahya’nın batı taraflarında bölgesel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların yurdun doğusu ve güneyinde mevsim normallerinin üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı verilen iller

Meteoroloji 7 kent adına sarı kodlu uyarı verdi. Yağış sırasında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Uyarı verilen kentler ise Uşak, Kütahya, Konya, Eskişehir, Denizli, Burdur ve Afyonkarahisar.

Yorumlar (0)