Meteoroloji uyardı: 4 Ocak Salı’yı not edin! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 şehir için kar yağışı uyarısında bulundu. Salı günü (4 Ocak) başlaması beklenen kar yapışı sebebiyle vatandaşların zor anlar yaşaması muhtemel. 

YAŞAM 03.01.2022, 07:58
Meteoroloji uyardı: 4 Ocak Salı’yı not edin! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yılbaşında beklenen karın 4 Ocak Salı günü geleceğini duyurdu. Son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve İç Anadolu’nun doğusunda salı günü kar yağışı bekleniyor. Kar yağması beklenen 21 şehir ise şu şekilde listelendi: Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Sivas, Tokat, Çorum, Ağrı, Bitlis, Kastamonu, Tunceli ve Erzincan. 

Bu akşam sağanak yağış bekleniyor 

Meteoroloji, bu akşam saatlerinden itibaren ise özellikle Artvin, Rize ve çevrelerine kuvvetli sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ulaşımda aksama, heyelan, sel ve su baskını gibi durumlar karşısında dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı. 



Batıda hava sıcaklığı artıyor 

Hava sıcaklığı, Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de yaklaşık 4 derece kadar artacak. Diğer bölgelerin sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik meydana gelmeyecek. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı 

Doğu Karadeniz’in kuzey kesimlerinde, İç Anadolu’nun doğu ve güney kesimlerinde ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Rüzgarın hızının ise zaman zaman saatte 70 kilometreye çıkması bekleniyor. Ağaç devrilmesi, çatı uçması, direk devrilmesi gibi olaylar karşısında dikkatli olunması gerekiyor. 

Yorumlar (0)