Meteoroloji uyardı! 3 bölgede sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu yayınladı. Akdeniz ile Kıyı Ege’nin bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak beklenirken, Doğu Anadolu ile Akdeniz’in Toroslar mevkiinde yer yer karla karışık yağmur ve kar olması yağabileceği belirtildi.

YAŞAM 14.04.2022, 10:01 14.04.2022, 18:03
Meteoroloji uyardı! 3 bölgede sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen son bildirime göre, ülkemizin doğu ve kuzey bölgelerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu kıyıları, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Ordu ve Giresun bölgelerinin yağışlı, Kars bölgesinin ise akşam saatlerinden sonra, diğer yerlerin açık ve az bulutlu olabileceği bildiriliyor. Yağışların, yağış alacak farklı bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde sağanak ve yağmur olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da fazla kar örtüsüne sahip eğimli yerlerde ile Karadeniz'in yüksek ve iç bölgeleri çığ riskinin görülmesi bekleniyor. Pazar ve pazartesi günlerinde ülkenin batısında şiddetli yağışlar etkili olacak. Doğu ve iç bölgelerde sabah ve gece vakitlerinde don ve buzlanmayla birlikte yer yer pus ve sis yaşanabileceği belirtilmektedir.

Hava sıcaklıkları düşük seyretmeye devam edecek

Doğu ve iç bölgelerde mevsim normallerine göre düşük seyrederken, iç bölgelerde 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer kesimlerde önemli bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

Çığ tehlikesine karşı dikkat

 Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde kar örtüsü yüksel olan dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi yaşanabileceği göz önüne alınarak tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Orta Karadeniz’e rüzgâr uyarısı

Orta Karadeniz’de kuvvetli olacak rüzgârın, yarın (Perşembe) ilk saatlerden başlayarak güneybatı ve batı yönünden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına biçiminde olabileceği bekleniyor. Aynı günün akşamı fırtınanın etkisinin azalması beklenmektedir.

Yorumlar (0)