Meteoroloji, üç bölge için uyarıda bulundu: “Önlem alın!” 

Meteoroloji, bu sabah yayınladığı hava durumu tahminlerinde Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu için sağanak yağış uyarısında bulunurken Doğu Anadolu Bölgesi için de kar yağışı bildirdi. Batı kesiminde sıcaklıklar 2-4 derece artarken doğu kesimde ise 2-4 derece kadar düşecek. 

YAŞAM 09.12.2021, 10:04 09.12.2021, 10:18
Meteoroloji, üç bölge için uyarıda bulundu: “Önlem alın!” 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu sabah aktardığı tahmin raporlarına göre günlerce lodosun etkisinde kalan ve zor zamanlar geçiren batı kesimlerde sıcaklıklar yükseliyor. 2-4 derece kadar yükselecek olan sıcaklıklar gün içerisinde parçalı bulutlu havayı beraberinde getirecek. Aydın, İzmir, Muğla ve Edirne ile çevrelerinde kısa süreli yağışların etkili olması bekleniyor. Gün içinde hafif rüzgar oluşması beklenen batı kesimlerde akşam saatlerinden sonra gerçekleşecek ani sıcaklık düşüşüne ve gece saatlerinde olabilecek zirai dona dikkat etmekte fayda var. Kuvvetli rüzgarın ise gece saatlerinden itibaren yaşanması muhtemel. 



Ülkenin doğusu yağış altında 

Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Sivas çevreleri ve Akdeniz’in doğusunda yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak yağışlar karşısında vatandaşların önlem almaları yönünde uyarıda bulunuldu. Su taşması, sel, heyelan gibi afetlerin yaşanması mümkün. 

Doğu Anadolu Bölgesi için ise bugün kar ve/veya karla karışık yağmur bekleniyor. Ayrıca sabah ve gece saatlerinde de görüş mesafesini sıfırlayan sis ve pus oluşması mümkün. Hava sıcaklıkları bu kesimlerde 2-4 derece arasında düşecek.  

Yorumlar (0)