Meteoroloji tarih vererek uyardı

Meteoroloji hava tahmini uzmanı İlker Koç, hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonu ve ağustos ayından itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti. Koç, üç büyük kentte de sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde seyredeceğini ifade etti.

YAŞAM 28.07.2022, 20:17
Meteoroloji tarih vererek uyardı

Koç, basın mensuplarına, hava sıcaklığı tahminlerine dair son bilgileri verdi.

"Yaz mevsimi normallerinin üzerinde seyredecek"

Yaklaşık olarak 1,5 aydır ülke genelinde hava sıcaklıklarının özellikle doğu, iç ve kuzey bölgelerdeki yağışlar sebebiyle yaz mevsimi normallerinin altında seyrettiğini hatırlatan Koç, hafta başı itibarıyla hava sıcaklıklarında bütün ülkede kademeli bir artış görüldüğünü dile getirdi. Koç, "Hava sıcaklıkları ülke genelinde 2 ila 4 derece arttı. Cuma günü ve hafta sonunda da aşırı sıcaklar sürecek. Hava sıcaklıkları hafta başı itibarıyla ülke genelinde yaz mevsimi normallerinin üzerinde seyretmeyi sürdürecek." diye konuştu. 

Üç büyük kentte hava durumu

Koç, üç büyük kentin hava durumu tahminlerine dair ise şu bilgileri aktardı:

"Megakent İstanbul'da yarın ve hafta sonu yağış beklentimiz yok. İlerleyen günlerde de 31-32 derece dolaylarında, yaz mevsimi normallerinin birkaç derece üzerinde seyredecek. 

Başkent Ankara'da da havalar ısındı. Cuma günü ve hafta sonu ise sıcaklıklar 34-35 dereceyle mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde seyredecek. 

İzmir'de de yağış yok. Bu kentte de sıcaklıklar 34-35 derece dolaylarında, mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olacak."

Yorumlar (0)