Meteoroloji sarı alarm vererek uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji, 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği, ani sel ve su baskınlarının görülebileceği kaydedildi. İşte 17 Mayıs 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 17.05.2023, 08:09 17.05.2023, 08:17 Hakan Öksüz
Meteoroloji sarı alarm vererek uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre yurdun bir bölümünde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. 16 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, yağış beklenen bölgeleri sıraladı.

Bu bölgelerde yağış var

Ege'nin kuzeyi ve iç kesimleri, Marmara, Karaman hariç İç Anadolu, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Kars, Bartın ve Zonguldak'ta gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı kaydedildi.

17 ile sarı kodlu uyarı

İstanbul, Ankara, Yalova, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye sarı kodlu alarm verildi. Karabük, Bolu, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, İç Ege ile Marmara'nın batısı ve güneyinde yağışların kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı tablosu

Hava sıcaklıkları yurdun batısında mevsim normalleri civarında olacak. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerinden 4 ila 6 derece daha sıcak olacak. 

Yorumlar (0)