Meteoroloji saat vererek uyardı: Su baskını, yıldırım, dolu, fırtına...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların Marmara Bölgesi'nde 8-12 derece arasında düşeceğine dikkat çekerek kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

YAŞAM 18.05.2022, 08:21 18.05.2022, 08:30
Meteoroloji saat vererek uyardı: Su baskını, yıldırım, dolu, fırtına...

Türkiye, sıcak geçirdiği bir haftadan sonra tekrar yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bu kapsamda uyarılarda bulundu.

Kuvvetli yağışlar geliyor

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugün Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya'da yağması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul’un batısı, yer yer bölge genelinde öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği aktarıldı.

19 Mayıs Perşembe günü kuvvetli yağışların, sabah saatleri civarında etkisini yitirmesinin beklendiği bildirildi. 

Açıklamada ani su baskını, sel, fırtına, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği aktarıldı. 

Sıcaklıklar düşüyor

MGM, 19 Mayıs ve 20 Mayıs Cuma günlerinde hava sıcaklıklarının, Marmara Bölgesi’nde düşeceği ve mevsim normallerinin 8- 12 derece altında olmasının beklendiğini aktardı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından gelen açıklamada,  sıcaklıkların 22 Mayıs Pazar gününden sonra artarak yeniden mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

Bugün Kocaeli’nin Kartepe Kayak Merkezi’nde gece saatlerinden perşembe sabah saatlerine kadar karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, MGM’nin hava tahmin raporları ve ani sıcaklık değişimleri sebebiyle hazırlıklı olunması ve dikkatle takip edilmesi konularında uyarılar yapıldı.

5 günlük hava raporu:

Yorumlar (0)