Meteoroloji saat vererek uyardı: 7 bölgeye sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, 7 bölgede sağanak yağış meydana gelmesi bekleniyor. Öte yandan 12.00-18.00 saatleri arasında yağışların şiddetli olacağı yönünde uyarı yapıldı. Sıcaklıklar ise mevsim şartlarında seyrediyor. İşte kentlerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu...

YAŞAM 26.05.2023, 08:16
Meteoroloji saat vererek uyardı: 7 bölgeye sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemeler çerçevesinde, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Göller Yöresi, Ege ve Trakya’nın iç tarafları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in doğusu ile Ordu ve Bilecik taraflarının aralıklı gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Birçok ilde etkisini gösterecek

Yağışların, öğle vakitlerinden başlayarak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve İç Ege ile Bitlis, Muş, Bingöl, Kars, Erzurum, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray bölgesel şekilde kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklıklarında yurt genelinde büyük bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın batı taraflarda kuzeyli, doğu ve iç bölgelerde güneyli taraflarda hafif, ara sıra orta şiddette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)