Meteoroloji saat verdi! Sağanak geliyor

Meteoroloji verilerine göre, Marmara, Karadeniz, kıyı Akdeniz ve kuzey Ege Bölgeleri sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Yağışların artarak yarın da devam etmesi öngörülüyor. Yapılan açıklamada, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

YAŞAM 31.10.2019, 08:50
Meteoroloji saat verdi! Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Akdeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy) gece ve yarın sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde biraz düşeceği diğer yerlerde değişmemesi, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (50-70 km/sa) olarak eseceği düşünülüyor.

Kuvvetli yağış

Yağışların Perşembe (bugün) öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy) gece ve Cuma (yarın) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörüldüğünden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Kuvvetli rüzgâr

Rüzgârın Perşembe (bugün) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak eseceği düşünüldüğünden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbir olunması gerektiği belirtiliyor.

İSTANBUL °C, 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, il geneli sağanak aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor

ANKARA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde puslu, yarın (cuma) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

İZMİR °C, 24°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği düşünülüyor

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

DİYARBAKIR 7°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

Yorumlar (0)