Meteoroloji saat verdi!

Ege, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyinde yağış bekleniyor. Yağışlar yurdun kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ile kar biçiminde olması öngörülüyor.

YAŞAM 28.01.2021, 08:34 29.01.2021, 09:24
Meteoroloji saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının "kar" uyarısı sonrası İstanbul genelinde kar yağışı ve karla karışık yağmur etkili oldu. İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası araçların üzerinde beyaz tabaka oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son dakika yaptığı bilgilendirmeye göre ise kar yağışı bugün öğle sonrası İstanbul'u terk edecek. Kar yağışı sabah vakitlerinde Anadolu Yakası'nda sürecek ve öğle saatleri sonrası etkisini yitirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; Türkiye geneli parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, Ege, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Balıkesir, Çanakkale, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kilis yağışlı geçecek. Yağışlar yurdun kıyı kesimleriyle Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde, diğer yerlerde ise aralıklı kar olmak üzere karla karışık yağmur biçiminde olacak. Marmara Bölgesi ile yurdun doğu ve iç kesimlerinde don ve buzlanma bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıkları batı ve iç bölgelerde azalacak, doğu bölgelerde ise ciddi bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr

Rüzgâr genel olarak güneyli yönlerden, Marmara'nın batısı ve kuzeyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden orta kuvvette esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde rüzgâr yer yer kuvvetli ve saatteki hızı 50 ila 90 kilometre olan kısa süreli fırtına biçiminde esecek.

Fırtınalara karşı uyarıda bulunan Meteoroloji uzmanları, direk ve ağaç devrilmesi, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

Çığ riski

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, yaşanabilecek tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Bölgelerde hava

MARMARA

Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Çanakkale ve Balıkesir çevreleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Sabah ve gece vakitlerinde bölge genelinde don ve buzlanma bekleniyor.

EDİRNE: 4°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu.

İSTANBUL: 5°C. Çok bulutlu, Anadolu yakası karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Öğle saatleri sonrası parçalı bulutlu.

KIRKLARELİ: 2°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu.

KOCAELİ: 5°C. Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Öğle saatleri sonrası parçalı bulutlu.

EGE

Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Kıyı kesimler yağmurlu. İç kesimler karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. İç kesimlerde sabah ve gece vakitlerinde don ve buzlanma olacak.

AFYONKARAHİSAR: 1°C. Çok bulutlu, hafif kar yağışlı.

DENİZLİ: 6°C. Çok bulutlu, yağmurlu ve karla karışık yağmurlu.

İZMİR: 7°C. Çok bulutlu ve yağmurlu. Yüksek kesimleri ve iç kesimleri hafif karla karışık yağmurlu. Akşam vakitlerinden itibaren parçalı bulutlu.

MANİSA: 6°C. Çok bulutlu ve yağmurlu. Yüksek kesimleri hafif karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Akşam vakitlerinden itibaren parçalı bulutlu.

AKDENİZ

Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Doğusu yağışlı. Kıyı kesimlerde yağmur ve yer yer sağanak yağışlı. Diğer yerler karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. İç kesimleri sabah ve gece vakitlerinde don ve buzlanma görecek.

ADANA: 15°C. Çok bulutlu, sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Batı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli.

ANTALYA: 12°C. Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölgenin doğusunda kuvvetli yağışlı, doğusunun iç kesimlerinde yüksek yerlerde yoğun kar yağışlı.

HATAY: 13°C. Çok bulutlu, sağanak yağışlı.

ISPARTA: 3°C. Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Doğusunun yükseklerinde yoğun kar yağışı.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, doğu ve kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Rüzgâr, bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtınalı (50-90 km/sa). Sabah ve gece vakitlerinde don ve buzlanma.

ANKARA: 1°C. Çok bulutlu, hafif kar yağışlı. Öğleden itibaren parçalı bulutlu.

ÇANKIRI: 2°C. Çok bulutlu ve kar yağışlı. Öğle sonrası parçalı bulutlu.

ESKİŞEHİR: 1°C. Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı. Akşam saatleri sonrası parçalı bulutlu.

KONYA: 4°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimleri sabah ve gece vakitlerinde don ve buzlanma görecek.

BOLU: 1°C. Çok bulutlu ve kar yağışlı. Öğle sonrası parçalı bulutlu.

DÜZCE: 4°C. Çok bulutlu ve kar yağışlı. Öğle sonrası parçalı bulutlu.

KASTAMONU: 1°C. Çok bulutlu ve kar yağışlı. Öğle sonrası parçalı bulutlu.

ZONGULDAK: 3°C. Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Öğle sonrası parçalı bulutlu.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı. Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde.

Bölgenin iç kesimlerinde rüzgâr güney yönlerden kuvvetli esecek, saatteki hızı 50-90 kilometre hızda kısa süreli fırtına olacak.

Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ tehlikesi var. Gece vakitlerinde don ve buzlanma olacak.

AMASYA: 7°C. Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu.

RİZE: 14°C. Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

SAMSUN: 7°C. Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

TRABZON: 14°C. Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batı ve güney kesimleri ile Iğdır ve Erzurum çevreleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı.

Bölgenin kuzey kesimlerinde rüzgâr güney yönlerden kuvvetli esecek, saatteki hızı 50-90 kilometre hızda kısa süreli fırtına olacak.

Bölge genelinde don ve kuvvetli buzlanma olacak. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ tehlikesi var.

ERZURUM: 2°C. Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.

HAKKÂRİ: 0°C. Çok bulutlu, kar yağışlı.

KARS: -3°C. Çok bulutlu. Akşam kar yağışlı.

VAN: 5°C. Çok bulutlu. Akşam itibarıyla karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Bölgenin doğusu ve kuzeyi ile Kilis ve Gaziantep çevreleri yağmurlu ve sağanak yağışlı. Gece vakitlerinde Siirt ve Batman çevreleri karla karışık yağmurlu.

DİYARBAKIR: 11°C. Çok bulutlu, yağmurlu.

GAZİANTEP: 9°C. Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

SİİRT: 10°C. Çok bulutlu, yağmurlu. Gece karla karışık yağmurlu.

ŞANLIURFA: 13°C. Çok bulutlu.

Yorumlar (0)