Meteoroloji raporladı: Görüş mesafesi hızla düşüyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı haftalık rapora göre kış mevsimi iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlıyor. Hafta boyunca değişkenlik gösterecek hava durumuna karşın sıcaklıklar düşük seyredecek. Özellikle üreticiler, zirai dona karşı uyarılıyor. 

YAŞAM 22.11.2021, 08:05 22.11.2021, 08:57
Meteoroloji raporladı: Görüş mesafesi hızla düşüyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22-26 Kasım haftasının hava durumu değerlendirme raporlarını paylaştı. Gelen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde doğu illerinde görülen kış mevsimi hızla batı illerine doğru ilerliyor.  



22 Kasım Pazartesi 

Bugünün hava durumu tahmin raporlarına göre ülkenin büyük kesiminde sis ve pus hakim olacak. Özellikle görüş mesafesi büyük oranda düşecek. Sürücülerin dikkatli olması gerekirken ulaşımda aksamalar olması muhtemel. Güneydoğu ve kuzey kısımlarında az bulutlu ve güneşli hava hakim olurken bu bölgelerdeki sıcaklıklar, diğer bölgelere göre nispeten daha yüksek olacak. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, İç Anadolu’nun büyük kısmı, Akdeniz Bölgesi’nin batısı ile Ege Bölgesi’nin doğusunda sıcaklıklar sıfırın altında 7 dereceye kadar düşerken en yüksek sıcaklık ise 19 derece olacak. 



23 Kasım Salı 

Salı günü ülkenin batı kısmında yağışlı ve kapalı hava hakim olacak. Sağanak yağış şeklinde geçecek olan gün boyunca vatandaşların su taşması ve sel konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde hakim olacak yağışlı hava boyunca rüzgarın şiddetli düşük seviyede olacak. Bu bölgelerde en düşük sıcaklığın 0 (sıfır), en yüksek sıcaklığın ise 20 derece olması bekleniyor.  

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz kıyılarında hava güneşli fakat parçalı bulutlu geçecek. Yağış görülmemesi beklenen bu iki bölgede en düşük sıcaklığın 1 derece, en yüksek sıcaklığın ise 22 derece olması bekleniyor. Ülkenin kalan kısımlarında ise sisli ve soğuk hava hakim olacak. 



24 Kasım Çarşamba 

Çarşamba günü ülke genelinde yağışlı hava hakim olacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve İç Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışının olması beklenirken kalan kısımlarda sağanak yağışlı hava hakim olacak. Bugün için vatandaşların sel basması ve su taşması konusunda dikkatli olması gerekiyor. Ülke genelinde sıcaklıklarda 2-4 derece arasında düşüş gözlemlenecek. 



25 Kasım Perşembe 

Perşembe günü Doğu Anadolu Bölgesi’nde, İç Anadolu’nun doğu kesimlerinde, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ise yüksek kesimlerinde kar yağışının olması bekleniyor. Ülkede büyük oranda sağanak yağış, gök gürültüsü hakim olacak. Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kıyı kesimleri ve kuzey Ege’de ise bulutlu fakat yağışsız hava durumu bekleniyor. Sıcaklıklar, 2-4 derece arasında düşecek. 



26 Kasım Cuma 

Bugün Doğu Anadolu Bölgesi ve ülkenin yüksek kesimlerinde kar yağışı hakim olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde güneşli; Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yağışlı ve gök gürültülü hava durumu bekleniyor. İç Anadolu ile Batı Karadeniz’de ise bulutlu hava görülecek. Ülke genelinde sıcaklıkların sabit kalması gündemde. 

Yorumlar (0)