Meteoroloji paylaştı: Yoğun kar ve soğuk hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, Orta Karadeniz ile Akdeniz kıyıları, Kıyı Ege ve Marmara’da sağanak ve yağmur, diğer bölgelerde ise kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu ve iç bölgelerde de sis ve don olayı etkisini hissettirecek. Öte yandan hava sıcaklıkları ise yurt genelinde mevsim normallerine göre 2 ila 4 derece düşük seyredecek.

YAŞAM 03.02.2023, 10:12 03.02.2023, 10:19
Meteoroloji paylaştı: Yoğun kar ve soğuk hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncel hava durumu verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara'nın doğu ve güneyi, Akdeniz, Ege, İç Anadolu'nun batı kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Hakkari, Van, Iğdır, Ağrı, Kars, Giresun, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir taraflarının yağışlı olması bekleniyor. Marmara'nın kuzeydoğusu, Akdeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Orta Karadeniz şeridinde sağanak ve yağmur, diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor.

Bazı illere kuvvetli yağışlar geliyor

Yağışların gece vakitlerinden sonra Hatay kesimi ile Mersin ve Adana’nın kıyı bölgelerinde kuvvetli şekilde görüleceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde doğu ve iç bölgelerde don ve buzlanma olayı ile beraber yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinden 2 ila 4 derece düşük görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, çoğunlukla güneybatı ve güney taraflardan hafif, ara sıra orta şiddette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)