Meteoroloji paylaştı: Yılbaşında kar yağacak mı?

Yılbaşında yurt genelinde havanın nasıl olacağı birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden beklenen açıklama yapıldı. Peki, yılbaşında hava nasıl olacak? İşte detaylar…

YAŞAM 30.12.2022, 13:40 30.12.2022, 14:01
Meteoroloji paylaştı: Yılbaşında kar yağacak mı?

Yılbaşına kısa bir süre kala birçok kişi yeni seneye girerken kar yağışı olup olmayacağını merak ediyor. Söz konusu açıklama Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hava durumu tahminlerine göre yılbaşında ve senenin ilk gününde yurt genelinde yağışsız ve bulutlu bir havanın etkisini göstermesi, iç kesimlerde ise puslu ve sisli bir havanın görülmesi bekleniyor. Beklenen kar yağışı ise 5 Ocak günü Anadolu’da gerçekleşecek.

Yılbaşında hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce paylaşılan 5 günlük hava durumu tahmin verilerine göre, yılbaşında İstanbul'a kar yağışı gerçekleşmeyecek. Yeni seneyi İstanbul parçalı bulutlu bir hava ile girecek.

Yurt genelinin yüksek basınç etkisi içerisine gireceği tahmin ediliyor. Yüksek basınçtan dolayı Türkiye genelinde yağışsız ve parçalı bulutlu bir havanın etkisini göstermesi, iç bölgelerde ise puslu ve sisli bir havanın görüleceği bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgârın ise 1 Ocak tarihinden itibaren bölgesel olmak üzere yer yer orta ve hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)