Meteoroloji paylaştı: Üç bölgede sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, Ege ile Marmara’nın güney ve iç bölgeleri ile Batı Akdeniz’de sağanak yağış etkisini gösterecek. Yağışların Antalya ve Muğla’da kuvvetli görüleceği tahmin edilirken, su ve sel baskınlarına yönelik uyarıda bulunuldu. Hava sıcaklıkları ise Marmara genelinde 2 ila 4 derece düşüş yaşarken, diğer kesimlerde önemli bir farklılık beklenmiyor.

YAŞAM 13.01.2023, 08:53
Meteoroloji paylaştı: Üç bölgede sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, İç ve Güney Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimi, Diyarbakır, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Yalova, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul bölgeleri ile Adana'nın kıyı şeridinin yağışlı olması bekleniyor.

Bazı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor

Muğla civarında ve Antalya'nın batı taraflarında kuvvetli, Antalya’nın batı şeridinde şiddetli ve yer yer çok kuvvetli görüleceği tahmin edilen yağışların çoğunlukla sağanak ve yağmur, Batı Akdeniz ve Güney Ege şeridinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu, Diyarbakır ve Gaziantep tarafları ile Batı Akdeniz'in Toroslar bölgesinde kar ve karla karışık yağmur biçiminde meydana gelmesi bekleniyor. İç ve doğu taraflarda sis ve yer yer pus bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise Marmara'da 2 ila 4 derece düşüş yaşayacağı, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik yaşanmaması bekleniyor. Rüzgarın çoğunlukla güneydoğu ve doğu, Marmara'da kuzeybatı ve ve kuzey taraflardan hafif, bazı bölgelerde orta şiddette eseceği tahmin ediliyor.

Yer yer şiddetli ve kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Antalya’nın batı tarafları ile Muğla çevrelerinin batı bölgelerinde kuvvetli, Antalya’nın batı şeridinde şiddetli ve yer yer çok kuvvetli görülmesi tahmin edilirken kuvvetli rüzgar, yıldırım, su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)