Meteoroloji paylaştı: Şiddetli yağışlar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurdun büyük bir kısmında sağanak ve gök gürültülü yağışın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. İşte il ile hava durumu…

YAŞAM 25.05.2023, 08:31
Meteoroloji paylaştı: Şiddetli yağışlar devam edecek

Türkiye genelinde etkisini gösteren yağışlı hava birçok ilde su baskınlarına neden oldu. İllere uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin verilerini yayınladı. Buna göre, yurtta yağışlı havanın etkisini sürdüreceği, bazı kentlerde şiddetli yağışların meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, Ege, İç Anadolu, Marmara’nın güneyi, Orta ve Batı Orta Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Tekirdağ, Edirne, Giresun ve Sakarya taraflarının bölgesel olacak şekilde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yağış ve hava sıcaklığı

Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile Batman, Siirt, Malatya, Şırnak, Van, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Muş, Erzincan, Tunceli, Sivas, Ordu, Tokat, Amasya ve Bilecik taraflarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu bölgelerde yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. Çoğunlukla mevsim normallerinde, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinden düşük olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batı bölgelerde doğu, iç ve kuzey taraflarda güneyli şekilde hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)