Meteoroloji paylaştı: Sıcaklıklar rekor kıracak

İklim değişikliği sebebiyle Türkiye'de kuraklık görülmeye devam ediyor. Yurt genelinde yağışlar yetersiz kalırken kış ayında olmamıza rağmen havalarda soğumuyor. Önümüzdeki hafta sıcaklığın daha da yükseleceği ve bazı bölgelerde 20 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 16.01.2023, 09:27
Meteoroloji paylaştı: Sıcaklıklar rekor kıracak

Ocak ayının gelmesi ile beraber yurt genelinde havanın soğuması ve kar yağışının görülmesi bekleniyordu. Ancak Türkiye uzunca bir süredir yüksek havaların etkisi altında. Yurt genelinde sıcak havanın etkisiyle beklenen yağışlar görülmüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye’de hava sıcaklıklarının artacağı özellikle Marmara Bölgesi’nde daha da yükseleceği ifade ediliyor.

Sıcaklıklar 20 dereceyi görecek

İstanbul ve Marmara’nın hafta sonunu daha soğuk geçireceği tahmin edilirken, pazartesiden sonra yurt genelinde daha ılık bir havanın etkisini göstermesi bekleniyor. Ocak ayının sonlarına kadar yağışlı havanın beklenmediği ifade edilirken, Antalya’da ise pazartesi gününe kadar sürecek sağanakların görülebileceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz’de fırtına uyarısı

Diğer bir taraftan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz adına sarı kodlu uyarıda bulundu.

Mersin'in doğusu, Osmaniye, Hatay ve Adana çevreleri, Kahramanmaraş'ın güney kesimleri ile Kilis ve Gaziantep'in batı bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkisini hissettirecek olan yağışların, bugün akşam saatlerine doğru azalacağı bekleniyor.

7 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Osmaniye, Kilis, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Adana için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Vatandaşlardan ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Yorumlar (0)