Meteoroloji paylaştı: Sağanak yağış ve lodos etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen incelemelere göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarında büyük bir değişim yaşanmayacağı, havanın mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam etmesi beklenirken, Marmara Bölgesinde lodosun etkili olacağı ifade ediliyor.

YAŞAM 18.01.2023, 09:22
Meteoroloji paylaştı: Sağanak yağış ve lodos etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurdun batı ve güney taraflarının çok ve parçalı bulutlu, Kırklareli ve Edirne çevreleri, Aydın, Balıkesir ve İzmir’in batısı, Çanakkale'nin güneyi, Hatay, Isparta, Antalya, Muğla çevreleri, Burdur'un doğusu ve Adana’nın güney bölgeleri sağanak yağışlı ve yağmurlu, diğer kesimlerin ise açık ve az bulutlu olması bekleniyor.

Marmara Bölgesinde lodos etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara Bölgesi için uyarı verildi. Bölge genelinde etkisini gösteren elverişsiz hava şartları sebebiyle Şehir Hatları, BUDO ve İDO bugün düzenleyecekleri bazı seferlerin iptal edildiği açıklandı.

Rüzgarın, İç Anadolu, Ege, Marmara’nın kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de güney taraflardan kuvvetli ve bölgesel şekilde fırtına biçiminde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece vakitlerinde doğu ve iç taraflarda yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında büyük bir değişim yaşanmayacağı, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde görülmesi bekleniyor.

AKOM: Lodos geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından paylaşılan bilgilere göre, günün erken saatlerinden başlayarak İstanbul’da lodos fırtınasının etkisini hissettireceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar da baca zehirlenmesi ve çatı uçması gibi tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarıldı.

İller için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Düzce, Yalova, Uşak, Sakarya, Manisa, Kütahya, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Bolu, Bilecik ve Aydın için sarı kodlu uyarıda bulunurken, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Vatandaşlardan ulaşımda aksamalar, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Yorumlar (0)