Meteoroloji paylaştı: Kuzeyde sağanak, güneyde sıcak var!

Bugün yurdun kuzey bölgelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceğini aktaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre yurdun bazı kesimlerinde hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu tahminleri...

YAŞAM 04.08.2022, 10:02 Hakan Öksüz
Meteoroloji paylaştı: Kuzeyde sağanak, güneyde sıcak var!

Önceki haftayı sıcak havanın etkisinde geçiren Türkiye'de bu hafta boyunca da benzer bir durum yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporuna göre bugün ülkenin güney bölümünde hava sıcaklıkları, mevsim normallerini aşacak. Yurdun kuzey kesimlerinde ise gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgâr etkili olacak.

Kuzey bölgelerde sağanak geçişleri görülecek!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre sabah saatlerinde Doğu ve Orta Karadeniz'in kıyı bölgelerinde sağanak yağış geçişleri görülecek. Sakarya, İstanbul, Kırklareli ve Yalova'da da gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Öğle saatlerinden itibaren İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde güneş yüzünü gösterecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Düzce, Bolu, Çankırı ile Sakarya civarında gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Yurdun orta ve güney kesimlerinde hava açık olacak!

Akşam saatlerinde yağış diğer bölgeleri terk edecek, sadece Doğu Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz'in batısında sağanak geçişleri görülecek. Yurdun diğer bölgelerinde hava az bulutlu ve açık olacak. Ege'nin güneyi, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde hava sıcaklığı, mevsim normallerini aşacak. Bu bölgelerde hava sıcaklığı, mevsim normallerinden 3 ila 5 derece yüksek olacak.

Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi aşacak

Batman'da termometrelerin 43 dereceyi göstereceğini aktaran Meteoroloji, sıcak çarpması tehlikesinin bulunduğunu kaydetti. Diyarbakır, Siirt, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da da hava sıcaklığı 40 dereceyi geçecek. İstanbul'da hava sıcaklığı 31 derece, Ankara'da 34 derece ve İzmir'de 35 derece olacak. Ege'nin kuzeyi ve Marmara'da kuzeyden esecek rüzgarların etkili olacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)