Meteoroloji paylaştı: Havalar ısınıyor, nisan yağmurları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurt genelinde hissedilen soğuk hava dalgasının pazar gününden başlayarak etkisini azaltacağı, batı kesimlerde ise sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 31.03.2023, 08:54
Meteoroloji paylaştı: Havalar ısınıyor, nisan yağmurları geliyor

Türkiye'de hafta içi meydana gelen soğuk hava birden fazla kentte kar yağışına neden oldu. Yurt genelinde hava sıcaklıkları 8-12 derece kadar düşüş yaşadı. Soğuk havaların hafta sonundan başlayarak yurt genelinde etkisini yitireceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hava tahmin verilerine göre, 5 günlük süreç içerisinde hava sıcaklıkları 6-8 derece arasında yükselerek mevsim normallerinde görülecek.

Pazar gününden başlayarak nisan yağmurlarının batı kesimlerde etkisini hissettireceği tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara tarafında gök gürültülü sağanak yağışın görülmesi bekleniyor.

17 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Iğdır, Şırnak, Van, Siirt, Muş, Kahramanmaraş, Malatya, Kars, Hatay, Hakkari, Gaziantep, Erzurum, Elazığ, Bitlis, Ağrı, Adıyaman ve Adana için turuncu ve sarı kodlu uyarı verdi.

31 Mart hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara'nın kuzeyi, Doğu ve Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Malatya dışında) ile Ordu taraflarının yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, Marmara'nın kuzey tarafları ile Batman, Mardin, Diyarbakır ve Elazığ taraflarında yağmur, yağış gören diğer bölgelerde kar ve karla karışık yağmur biçiminde olacak şekilde Muş'ta şiddetli, Iğdır, Bitlis, Ağrı’nın yüksek kesimleri, Kars'ın güneyi, Şırnak, Hakkari, Van’ın yüksek tarafları öncelikli olacak şekilde Siirt’te yoğun kar yağışı biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski görülmektedir.

Hava sıcaklığının yurtta genelinde mevsim normallerinden düşük seyredeceği tahmin edilmektedir.

Bazı kentlere kar yağışı uyarısı

Gerçekleştirilen incelemelere göre, Iğdır, Bitlis, Ağrı’nın yüksek kesimleri, Kars'ın güneyi, Şırnak, Hakkari ve Van’ın yüksek bölgeleri ile Siirt’te (20 cm üzeri), Muş'ta kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı bekleniyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Cumartesi gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 8 derece arasında yükseliş göstereceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışların pazar gününden itibaren etkisini hissettireceği ifade edilirken hava sıcaklıkları mevsim normallerinde olacak.

Ege ve Karadeniz taraflarında da sağanak yağışın etkisini hissettirmesi bekleniyor. Ülkenin doğu kesiminde ise güneşli bir havanın görüleceği tahmin ediliyor. Deprem bölgesinde ise sağanak yağış etkisini gösterecek.

Yorumlar (0)