Meteoroloji paylaştı: Depremden etkilenen 10 ilin hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü deprem bölgesi için hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, 7,7 şiddetindeki depremin ana üssü olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Malatya ve Gaziantep’te kar, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da yağmur görülmesi bekleniyor.

YAŞAM 07.02.2023, 10:07 12.02.2023, 09:28
Meteoroloji paylaştı: Depremden etkilenen 10 ilin hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın ilçesi olarak belirlenen ve 10 kenti etkisi altına alan 7,7 şiddetindeki depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Malatya ve Gaziantep’te kar, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hava tahmin edilen durumunu nasıl? İşte detaylar…

Deprem bölgelerinde hava durumu

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Marmara’nın doğusunda kar yağışı görülecek. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelen deprem felaketi sırasında etkilenen 10 kentte ise hava kapalı olacak. Buna göre, 7,7 şiddetindeki depremin ana üssü olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Malatya ve Gaziantep’te kar, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da yağmur görülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)