Meteoroloji paylaştı: Birçok bölgede kar etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde beklenen yağışların kıyı bölgeler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde sağanak ve yağmur, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinde ise kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İşte 30 Ocak 2023 hava durumu raporu...

YAŞAM 30.01.2023, 08:45 30.01.2023, 08:50
Meteoroloji paylaştı: Birçok bölgede kar etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğu kesimi, Güneydoğu Anadolu, Doğu, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Edirne çevrelerinin aralıklı yağışlı olması bekleniyor.

Yağışlar geliyor

Yağışların, Güneydoğu Anadolu ve kıyı bölgelerin güneyinde sağanak ve yağmur, yağış gören diğer taraflarda kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor. Yağışların Bitlis, Hakkari, Muş ve Bingöl taraflarında kuvvetli ve yoğun kar, Şırnak ve Siirt kesimlerinde kuvvetli yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Günün erken saatlerinde Iğdır ve Bitlis taraflarında yer yer yoğun olacak şekilde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıkların yurdun iç bölgelerinde düşüş yaşayacağı, diğer kesimlerde büyük bir değişiklik görülmeyeceği, doğu taraflarda mevsim normallerinde, batı, iç ve kuzey bölgelerde yer yer mevsim normallerinden düşük seyredeceği tahmin ediliyor.

Birçok bölgede kar yağışı görülecek

Bitlis, Hakkari, Muş ve Bingöl taraflarında kuvvetli ve yoğun kar, Şırnak ve Siirt taraflarının kuvvetli yağmur biçiminde görüleceği tahmin edildiğinden ortaya çıkabilecek don, buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Hafta boyunca yurt genelinde yağışlı hava etkisini hissettirecek. Yeni haftaya Ankara'nın da içerisinde yer aldığı iç kesimlerdeki birçok şehirde kar yağışı görülecek. İzmir ve İstanbul’da dahi olmak üzere kıyı illerde de yağmur etkisini gösterecek. İstanbul'da cuma gününden başlayarak yağmur ve kar aynı anda görülecek.

Yorumlar (0)