Meteoroloji paylaştı: 7 bölgede yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, 7 bölge üzerinde yağışlı havanın etkisini hissettireceği belirlenirken batı taraflar için de kuvvetli sağanak uyarısı verildi.

YAŞAM 05.03.2023, 09:52
Meteoroloji paylaştı: 7 bölgede yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, yurt geneli çok ve parçalı bulutlu, İç Anadolu (Karaman haricinde), Batı Akdeniz, Ege, Marmara, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz ile Hakkari, Muş ve Bitlis taraflarının yağışlı olması bekleniyor.

Bölgesel şekilde kuvvetli yağışlar geliyor

Yağmur ve sağanak yağışların batı bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde yağmur ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Eskişehir, Ankara, Orta ve Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile Ege taraflarında yerel şekilde kuvvetli olması bekleniyor.

Toz taşınımına dikkat

Gece ve sabah vakitlerinde kuzeydoğu bölgelerde don ve buzlanma hadisesi bekleniyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da toz taşınımının meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinin yüksek ve eğimli taraflarında çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece arasında değişiklik göstereceği İç Anadolu ile Batı Akdeniz’in ardından Doğu ve Orta Karadeniz şeridinde 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)