Meteoroloji paylaştı: 6 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, 6 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı verilirken, depremin etkilediği şehirlerde kuvvetli yağış bekleniyor.

YAŞAM 17.03.2023, 08:50
Meteoroloji paylaştı: 6 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağışlı havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Çoğunlukla sağanak ve yağmur, güney bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak biçiminde meydana gelebilecek yağışların, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Isparta ve Antalya taraflarında yer yer kuvvetli şekilde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji, bugün tahmin edilen şiddetli yağışların kendisini hissettireceği Antalya için tedbirli ve dikkatli olunması noktasında “turuncu kod” uyarısı verildi. MGM tarafından, Muğla, Mersin, Isparta, Burdur ve Adana için ise sarı kodlu uyarı verildi.

Deprem bölgelerinde yağış

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilerine göre, hafta sonunda depremin etkilediği bölgelerdeki kentlerde kuvvetli yağışların görüleceğinin beklendiği aktarıldı.

Su baskını, sel ve taşkınlara yönelik vatandaşların ve ilgililerin gereken önlemleri sağlamalarının, yapılan uyarı ve tahminleri takip etmelerinin büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Hava sıcaklıklarının iç ve kuzey bölgelerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer kesimlerde ise büyük bir değişiklik yaşanmayacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)