Meteoroloji paylaştı: 57 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. 57 kent adına sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 12.03.2023, 11:25 12.03.2023, 11:37
Meteoroloji paylaştı: 57 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son değerlendirmelere, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Giresun’un batı ve kuzey taraflarının sağanak ve yağmurlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında değişiklik yaşanmayacak

Yağışların, Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz ile Sinop, Nevşehir, Aksaray, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Muğla bölgelerinin kuvvetli, Antalya'nın doğusu ve kuzeyinde çok kuvvetli şekilde görülmesi bekleniyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinin yüksek ve eğimli taraflarında çığ tehlikesi riski görülmektedir.

Hava sıcaklıklarda büyük bir değişiklik yaşanmayacağı, çoğunlukla mevsim normallerinde, yurdun doğu ve kuzey bölgelerinde normallerinin 8-10 derece üstünde seyretmeyi sürdürmesi bekleniyor.

Sarı ve turuncu kodlu kentler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 57 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. İşte o kentler: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce.

Yorumlar (0)