Meteoroloji paylaştı: 4 bölgede yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Marmara bölgesinde yağışlı havanın etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 23.01.2023, 08:53 23.01.2023, 09:03
Meteoroloji paylaştı: 4 bölgede yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere, yurdun kuzey taraflarının yer yer çok bulutlu, diğer bölgelerin az ve parçalı bulutlu olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğu ve kuzeyinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde

Hava sıcaklıkların bir değişiklik yaşanmayacağı, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleriniz üstünde görülmeye devam etmesi bekleniyor.

Çoğunlukla güneydoğu ve güney, Doğu Akdeniz ve Batı Karadeniz tarafından hafif ve ara sıra ora şiddette, Marmara'da yer yer kuvvetli biçimde eseceği tahmin ediliyor.

Kar yağacak mı?

Uzunca bir süredir yağışsız şekilde devam eden hava durumuna karşı birçok vatandaş kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğini merak etmeye başladı. Peki yeni haftada kar yağacak mı?

Sıcaklık mevsim yurt genelinden normallerin üstünde görülürken kar yağışı bu hafta içerisinde de etkisini hissettirmeyecek. Yurt genelinde havanın çok ve parçalı bulutlu şekilde olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’da beklenen yağış geliyor

Yağışlı havanın etkisini Çanakkale, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile Balıkesir’in batı bölgelerinde göstermesi bekleniyor.

Salı gününden başlayarak Marmara Bölgesi yağışlı havanın etkisi içerisine girecek. Orta ve Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve Ege’de de yağışlar görülecek. Yer yer pus ve sis etkisini hissettirecek.

Yorumlar (0)