Meteoroloji paylaştı: 33 ilde kar yağışı etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporu paylaşıldı. Buna göre, Doğu Anadolu ve İç Anadolu ile 33 kentte kar yağışının bugünden başlayarak etkisini hissettireceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 31.01.2023, 09:00
Meteoroloji paylaştı: 33 ilde kar yağışı etkisini gösterecek

İzlanda soğuklarının gelmesi ile beraber yurt genelinde kar yağışı etkisini hissettiriyor. Soğuk hava ile beraber Doğu Anadolu'nun birçok kentinde kar yağışı etkisini hissettirdi. Birçok kentte hava sıcaklığı aşağı yönlü seyrederken kar yağışının bugünden başlayarak iç bölgelerde de etkisini hissettirmesi bekleniyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere birden fazla kentte kar yağışı etkisini hissettirecek.

33 kent için uyarı

Meteoroloji'nin hava tahmin verilerine göre, Bilecik, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari adına kar yağışı uyarısı verildi.

31 Ocak hava durumu

Yurt genelinde çok bulutlu bir hava etkisini gösterirken, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Karadeniz, İç Anadolu, Marmara, Doğu Akdeniz ile Isparta, Kütahya ve Afyonkarahisar taraflarının yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Doğu ve Orta Karadeniz şeridi, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında sağanak ve yağmurlu, yağış gören diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar biçiminde yağacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Hakkari ve Şırnak taraflarında kuvvetli şekilde görülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)