Meteoroloji paylaştı: 3 kentte sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, Türkiye’nin büyük bir kısmında yağış görülmesi beklenirken, yağışların Antalya, Muğla ve İzmir taraflarında kuvvetli şekilde görüleceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 16.03.2023, 08:18 16.03.2023, 08:28
Meteoroloji paylaştı: 3 kentte sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, bölgesel şekilde yağışlı olması bekleniyor. Çoğunlukla sağanak ve yağmur, Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülecek yağışların, Batı Akdeniz'de bölgesel olacak şekilde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski görülmektedir. Günün erken saatlerinde Konya taraflarında sis ve pus olayı görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde yükselecek

Hava sıcaklıklarının ülkenin güney taraflarında mevsim normallerinde, kuzey ve iç bölgelerde ise mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın çoğunlukla güneyli, öğle vakitlerinden sonra Kıyı Ege ile Marmara’da kuzeyli taraflardan hafif, ara sıra orta şiddette, Batı Akdeniz'in iç bölgelerinde ise yer yer kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

Yağışların, Batı Akdeniz taraflarında kuvvetli şekilde görülebileceği tahmin edildiğinden yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Çığ, toz taşınımı ve rüzgar tehlikesi

Rüzgarın, Batı Akdeniz'in iç taraflarından güneyli taraflarından yer yer şiddetli biçimde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek doğal gaz ve soba nedenli baca zehirlenmeleri, çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi riski görüldüğünden tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)