Meteoroloji paylaştı: 3 il için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri yayınlandı. Yağışların, Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, 1200 m üstündeki rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 12.01.2023, 08:54 12.01.2023, 09:00
Meteoroloji paylaştı: 3 il için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurdun batı ve iç bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğu ve kuzeyi, Batı Akdeniz, İç Ege, ile Aydın, Muğla’nın kıyı şeridi, Konya, Ankara ve Eskişehir’in batı taraflarının sağanak yağışlı ve yağmurlu, akşam vakitlerinden sonra Batı Akdeniz ile İç Ege’nin yüksek kesimlerinin kar yağışı ve karla karışık yağmurlu, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Yağışların, Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, 1200 m üstündeki rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve vakitlerinde doğu ve iç bölgelerde sis ve yer yer pus bekleniyor.

MGM yaşanacak olumsuzluklara karşı tedbir uyarısı yaptı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre, akşam saatlerine kadar etkisini hissettirmesi beklenen kuvvetli yağışların iç bölgelerde 1200 m üstünde rakımlı bölgelerde yer yer yoğun kar ve kuvvetli karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlardan, Konya ile Antalya karayolunda yer alan geçitlerde don ve buzlanma hadisesine bağlı olarak ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, kıyı şeritlerde yıldırım ve kuvvetli güneyli rüzgar gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Doğu Akdeniz’de fırtına

Doğu Akdeniz'de rüzgarın, günün erken saatlerinden başlayarak kuzeydoğu ve doğu taraflardan 6 ila 8 gücünde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın cumartesi öğle vakitlerinden itibaren gücünü kaybedeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün aralıklı sağanak ve çok bulutlu bir hava etkisini gösterecek.

3 ile turuncu kod

MGM tarafından Burdur, Isparta ve Antalya adına turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi.

Akşam saatlerine kadar etkisini hissettirmesi beklenen kuvvetli yağışların iç bölgelerde 1200 m üstünde rakımlı bölgelerde yer yer yoğun kar ve kuvvetli karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)