Meteoroloji paylaştı: 21 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurt genelinde havanın yağışlı olacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel müdürlüğü 21 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu…

YAŞAM 27.01.2023, 09:11
Meteoroloji paylaştı: 21 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’nın batısının yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı şeridi, Aydın ile İzmir’in batısı ve Antalya ile Muğla’nın batı ve merkez ilçelerinde bölgesel çok şiddetli ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu ve iç bölgelerde sabah vakitlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının, yurdun kuzeydoğu bölgelerinde bir miktar yükseleceği, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik meydana gelmeyeceği, çoğunlukla ülkenin mevsim normalleri üstünde, batı taraflarda da mevsim normalleri civarında görüleceği tahmin ediliyor.

21 ile uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karaman, Aksaray, Yozgat, Uşak, Sivas, Niğde, Nevşehir, Muğla, Manisa, Konya, Kayseri, İzmir, Isparta, Denizli, Çanakkale, Burdur, Bolu, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Afyonkarahisar adına turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)