Meteoroloji paylaştı: 20 kentte sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini açıkladı. Buna göre 20 kente sarı kodlu uyarı verilirken, hava sıcaklığının, yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 30.05.2023, 08:20
Meteoroloji paylaştı: 20 kentte sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Ülke genelinde (Mardin ve Şanlıurfa dışında) yerel ve aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Kastamonu, Sinop ve Bilecik çevrelerinin kıyı bölgelerinin yerel olacak şekilde kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Rüzgar ve hava sıcaklığı

Rüzgarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusu taraflarından kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesiminde ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, güneydoğu taraflarında mevsim normallerinin 2-4 derece üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

20 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karabük, Uşak, Sinop, Muğla, Manisa, Konya, Kütahya, Kastamonu, İzmir, Isparta, Denizli, Eskişehir, Çorum, Çankırı, Burdur, Bolu, Aydın, Antalya, Ankara ve Afyonkarahisar adına sarı kodlu uyarı verdi.

Yorumlar (0)