Meteoroloji paylaştı: 15 ili kuvvetli yağış ve fırtına etkileyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinden düşük, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, 15 kent adına sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

YAŞAM 23.05.2023, 08:24
Meteoroloji paylaştı: 15 ili kuvvetli yağış ve fırtına etkileyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, (Elazığ hariç) Doğu Anadolu bölgesi, İç Anadolu, Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz, Akdeniz, (İzmir hariç) Ege ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis taraflarında gök gürültülü sağana ve yerel sağanağın etkili olması bekleniyor. Yağışların, Kastamonu, Karabük, Muğla ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Akdeniz ve İç Ege’de bölgesel şekilde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında yurt genelinde büyük bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. Batı bölgelerde mevsim normallerinden düşük, diğer taraflarda ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Sağanak ve rüzgar uyarısı

Yağışların, Akdeniz, İç Ege ile Kastamonu, Karabük, Ankara, Eskişehir ve Muğla taraflarının bölgesel şekilde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, hortum, yıldırım, yerel dolu, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç taraflarında güneyli yönlerden kuvvetli şekilde eseceği tahmin edildiğinden olumsuz durumlara yönelik dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu kentler için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu: Yozgat, Van, Tunceli, Tokat, Sivas, Muş, Kars, Hakkari, Erzurum, Erzincan, Bitlis, Bingöl ve Ağrı, Mersin ve Adana.

Yorumlar (0)