Meteoroloji paylaştı: 12 ile sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 8 kentte ve Muş, Erzincan, Bingöl ile Tunceli’de kuvvetli yağışların etkisini göstereceği tahmin ediliyor. İşte 5 günlük hava durumu tahminleri...

YAŞAM 26.03.2023, 09:48
Meteoroloji paylaştı: 12 ile sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, 6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin enkaza dönüştürdüğü 8 kentte ve farklı 4 ilde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların etkisini göstereceği belirtildi.

Meteoroloji vatandaşları uyardı

Bu gecenin geç vakitlerine kadar süreceği tahmin edilen yağışın, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş çevreleri ile Malatya'nın güneyli kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Erzincan, Muş ve Bingöl’de kuvvetli, Tunceli'de ise çok kuvvetli olacak şekilde sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların 1800-1900 rakımlı bölgelerde ise kuvvetli kar biçiminde olması öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yapılan bilgilendirmede kuvvetli yağışların neden olabileceği heyelan, ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek bölgelerde buzlanma gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)