Meteoroloji Müdürlüğü’nden uyarı: Fırtına geliyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre bugün ülke genelinde yağışlı ve kuvvetli rüzgarlı hava etkili olacak.  

YAŞAM 31.03.2021, 11:11 31.03.2021, 18:15
Meteoroloji Müdürlüğü’nden uyarı: Fırtına geliyor 

Kuvvetli rüzgar, sabah saatlerinden başlayarak belirli aralıklarla akşama kadar devam edecek. Kuzeyden esen rüzgar, etkisini kırarak İç Anadolu’ya kadar ilerleyecek.

Ülke genelinde hava parçalı bulutlu olacak. Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara Bölgelerinde kapalı hava etkili olurken yer yer fırtına görülecek. Hava sıcaklıkları ise genel olarak mevsim normallerinin altında seyredecek.



Doğu’da çığ tehlikesi var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre bugün ülkedeki yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bulunuyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde bu tehlike oldukça yüksek. Dağlık bölgelerde oturanların dikkatli olması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı var

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kuvvetli rüzgar ve yer yer toz taşınımı hakim olacak. Bu sebeple maskesiz ve mümkünse gözlüksüz dışarı çıkılmaması gerekiyor. Pencereler ise kapalı tutulmalı.



Akdeniz ve Ege yağışlı

Ege ve Akdeniz’de gök gürültülü sağanak yağış olacak. Özellikle kıyı kesimleri çok fazla yağış alacak. Ege’de oluşacak kuvvetli rüzgara da dikkat etmek gerekiyor zira 70 km/sa hızda esecek. Çatı uçması, ulaşımda aksama gibi konularda dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara kıyıları rüzgarlı

Marmara kıyılarında 70 km/sa hızda rüzgar esmesi bekleniyor. Çatı uçması, ulaşımda oluşacak aksaklıklara karşı dikkatli olunmalı. Trakya Bölgesi’nde ise rüzgarın yanı sıra yağış da bekleniyor.



İç Anadolu’da birçok mevsim bir arada yaşanacak

Uzmanların tahminine göre bugün İç Anadolu’da birçok mevsim bir arada yaşanacak. Bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve buzlanma görülmesi bekleniyor. İç kesimlerde ise sağanak yağış ve gök gürültüsü oluşacak. Bölgenin doğu kısmı için ise zirai don konusunda uyarılarda bulunuldu. Bölge, genel olarak kuvvetli rüzgarın etkisi altında. 

Yorumlar (0)