Meteoroloji “kar yağışı” uyarısı! Bazı illerde etkisini gösterecek

Meteoroloji tarafından bazı illere kar uyarısı yapıldı. Buna göre, Doğu ve Batı Karadeniz kıyılarında yağmur görülürken, Doğu Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu Anadolu’da kar yağışı, Ankara, Karabük ve Bolu çevreleri karla karışık yağmurlu olacak.

YAŞAM 11.11.2022, 10:26 12.11.2022, 08:07
Meteoroloji “kar yağışı” uyarısı! Bazı illerde etkisini gösterecek

Birçok “kişinin kar ne zaman yağacak?” sorusuna Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yanıt verildi. Gerçekleştirilen son tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç ve kuzey bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in doğusu ile Siirt, Batman ve Ordu’nun çevrelerinin sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Kuzey ve iç ve kuzey bölgelerde günün erken saatlerinde ve gece yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları düşecek mi?

Hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik meydana gelmeyeceği, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği düşünülüyor. Rüzgarın ise çoğunlukla doğu ve kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli doğrultudan ara sıra orta kuvvette ve hafif eseceği tahmin ediliyor.

“Yüksek rakımlı bölgelerde etkisini gösterecek”

Bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yapan Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, doğa olayının görüleceği yerleri açıkladı.

Bölge genelinde yağışların ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağının tahmin edildiğini ifade eden Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, “Yüksek rakıma sahip olan bölgelerde yağışların, kar ve karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri düzeyinde seyredeceği düşünülüyor. Rüzgarın güneyli ve batılı doğrultudan zaman zaman orta güçte ve hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Kent merkezleri adına günün tahmin edilen en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde: Hakkari ve Muş 19 derece, Van ile Bitlis ve 10 derece” denildi.

Yorumlar (0)