Meteoroloji il il paylaştı: Sağanak geliyor

Haftanın son gününde tatil planları yapanlar, bugünün hava durumunu araştırmadan dışarı çıkmak istemiyor. Yurtta genelinde, bugün çok ve parçalı bir havanın etkisini göstermesi bekleniyor. Bazı bölgelerimizde ise yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 21.05.2023, 09:20
Meteoroloji il il paylaştı: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporları paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde çok ve parçalı bir havanın etkisi göstereceği tahmin ediliyor. Öte yandan bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak ve yer yer aralıklı sağanak yağışlı bir hava olacağı tahmin ediliyor. Batı bölgelerde mevsim normallerinden daha düşük şekilde seyreden hava sıcaklıklarının diğer kesimlerde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Peki, 21 Mayıs Pazar günü hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Pazar günü hangi bölgelerde yağış var?

Yağışın etkili olacağı iller

Meteoroloji şu bölgelerde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağış beklendiğini ifade etti: Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Ankara'nın doğu ve kuzey tarafları, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Iğdır, Ardahan, Kars, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır, Çorum ve Kırklareli.

Yorumlar (0)