Meteoroloji duyurdu: Pazar gününün havası nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce paylaşılan hava durumu raporuna göre ülkemizin tüm bölgeleri için sıcaklık haritası paylaşılarak çeşitli uyarılarda bulunuldu.

YAŞAM 18.04.2021, 10:25 18.04.2021, 17:42
Meteoroloji duyurdu: Pazar gününün havası nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yurtta hava durumuna ilişkin son durum paylaşıldı. Buna göre ülkenin kuzey, batı ve iç kesimler için çok ve parçalı bulutlu, Trakya, Doğu Marmara, İç ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve kuzeyi ile Doğu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, ayrıca Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars çevrelerinin ise yer yer gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı olacağı, kalan diğer yerlerin ise hafta sonunu az bulutlu bir havayla geçireceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Bazı bölgelerde toz aşınımı bekleniyor

Ege, Marmara’nın doğusu ve güneyi, İç Anadolu’nun batısı ve güneyiyle, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz’de ayrıca toz aşınımı beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji, hava sıcaklığının iç, güney ve doğu kesimler için mevsim normallerinin üstünde, batıda ise mevsim normallerinin civarında seyredeceğini ifade etti. Rüzgarın genel olarak güneybatı ve güney, kuzeybatı ve kuzeyden hafif ve yer yer orta kuvvette, Marmara’nın güneydoğusu, Karadeniz ve İç Anadolu ile iç kesimlerde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde, İç ve Güney Ege ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde ise zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Kimi illerde beklenen hava durumuyla beraber günün en yüksek sıcaklık değerleri ise paylaşılan günlük tabloda aşağıdaki gibi ifade edildi:

Yorumlar (0)