Meteoroloji duyurdu: Önce yaz sonra kış yaşanacak!

5 günlük hava tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinden daha düşük yaşanan hava sıcaklığının ilerleyen günlerde ülke genelinde yükseleceğini aktardı.

YAŞAM 08.09.2022, 09:26 08.09.2022, 13:20
Meteoroloji duyurdu: Önce yaz sonra kış yaşanacak!

Meteoroloji tarafından 5 günlük hava tahmini açıklandı. Mevsim normallerinden daha düşük bir şekilde görülen hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde yükseleceği ve hafta sonunda güneşli bir gökyüzünün ülke geneline görülmesi bekleniyor. Pazartesi gününden sonra ise Rusya tarafından gelen soğuk havanın etkileyeceği sıcaklıklar hissedilir bir şekilde düşüş yaşayacak.

Bir hafta içerisinde iki mevsim yaşanacak

Ülkenin genelinde hissedilen yağışlı ve serin hava cuma günü de içerisinde olmak üzere etkisini yitirecek. Hafta sonu ha sıcaklıklar artacak ve soğuk esen rüzgarlar hafifleyecek. Yükselen sıcaklıklar "Yaz yeniden geldi" düşüncesini aklımıza getirecek.

Ancak 3 gün kadar devam edecek olan devam edecek olan sıcak havanın sonrasında Rusya tarafından gelen soğuk hava etkisi ile çok serin bir hava ülke genelinde etkili olacak.

Salı ve çarşamba günlerinde Türkiye’ye çok soğuk bir hava dalgası gelecek. Yurdun etkisi altına girecek olan soğuk hava dalgası, cumadan başlayarak çarşamba gününe kadar devam edecek olan hafta içerisinde hem kışı hem de yazı bir arada yaşayacağız.

8 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son tahminlere göre, ülkenin kuzey bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz şeridinin bölgesel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak, diğer kesimlerin ise açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Büyük bir değişiklik yaşanmayacağı ifade edilirken, iç, doğu ve kuzey bölgelerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece yükselirken diğer kesimlerde ise önemli bir değişiklik görülmeyeceği belirtiliyor.

İstanbul’da bugün hava durumu nasıl?

İstanbul'da az ve parçalı bulutlu bir hava yaşanması tahmin edilirken, hava ısısının mevsim normallerinden biraz düşük olacağı bekleniyor.

06.00 - 09.00 hissedilen sıcaklık 22 derece

09.00 - 12.00 hissedilen sıcaklık 25 derece

12.00 - 15.00 hissedilen sıcaklık 28 derece

15.00 - 18.00 hissedilen sıcaklık 24 derece

18.00 - 21.00 hissedilen sıcaklık 22 derece

21.00 - 24.00 hissedilen sıcaklık 21 derece

İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıkları İstanbul'da cuma gününü de içerisine alacak şekilde yükselirken mevsim normalleri düzeyine geleceği tahmin ediliyor. Hafta sonu için İstanbul'da güneşli bir hava görüleceği tahmin edilirken, en yüksek sıcaklık da 31 dereceye ulaşacak.

Yorumlar (0)